Rutes

 • Itineraris saludables

  Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins el nucli urbà com pels seus entorns. Estan senyalitzats de manera permanent per facilitar la pràctica d’activitat física moderada, principalment, per promoure l’acció de caminar.

   

 • Els camps del pla.

  La ruta, que comença a Gualta, ens porta a conèixer la zona que comprèn l’últim tram dels rius Ter i Daró, que al llarg dels anys han generat una extensa plana que ha anat guanyant terreny al mar. Des de temps immemorials, l’home ha intentat aprofitar-ne les nombroses terres fèrtils, ha anat guanyant terreny a aiguamolls i maresmes i ha creat extensos camps de conreu: els camps del Pla.

   

 • El Ter: camins d’aigua.

  Es tracta d’una ruta cicloturística i senderista creada pel Consorci del Ter que enllaça els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot aquest recorregut, de poc més de 200 km, el cicloturista o senderista pot observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, al mateix temps, pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

   

 • Rutes Pirinexus

  Pirinexus és una ruta circular per a ciclistes i senderistes que uneix la regió de Girona i la Catalunya del Nord. En total, té 353 km de recorregut, passa per cinquanta-tres poblacions i vuit comarques diferents: Rosselló, Vallespir, Ripollès, Garrotxa, Gironès, Selva, Baix i Alt Empordà. Aquest itinerari —identificat amb una senyalització específica— combina traçats de vies verdes, rutes cicloturístiques sobre camins rurals i alguns trams de carretera poc transitats. Alguns dels seus trams coincideixen amb la ruta europea EuroVelo 8, que uneix la costa Mediterrània des de Grècia fins al sud d’Espanya.

   

 • Rutes Wikiloc

  Es combinen rutes a peu, cicloturisme, btt, senderisme, bici de carretera, però també curses de muntanya o córrer i fins i tot de moto.